Idag har det varit en dag då det passade att prova med frökexen igen och lite annat ...
Det här receptet till frökexen fick jag av Kristina!
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl Kokosfett utan smak (eller lite smör)
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Havssalt
Lite flingsalt att strö över.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Koka upp vatten, lägg i kokosfettet (eller smöret) och koka upp på nytt.
Häll därefter vätskan över fröblandingen, rör om ordentligt. Smaka av om smeten är lagom salt.
Häll genast upp på en plåt med bakplåtspapper 30×33 cm, sprid ut till en tunn kaka.
Jag kavlade ut degen på plåten med ett bakplåtspapper ovanpå degen!
Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i 45 minuter. Ta ut och markera fyrkanter.
Stäng av ugnen, sätt in brödet att torka i en halvtimme. (Jag sänkte till 100 grader och lät kexen
stå minst en timme, innan de blev torra)
Bryt i bitar och njut av ett nyttigt och gott knäckebröd, med minimalt med kolhydrater.
För ett få ett bröd lite likt Finn Crisp, smaksätt smeten med 1-2 tsk Brödkryddor eller stött anis, fänkål och kummin.
Jag vill ha smör och ost på kexen! Låt er väl smaka ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar