måndag 21 juli 2014

Slånkvicku i By

Det är ljuvlig högsommar och man får försöka att ta det lugnt i värmen - och ta med kaffekopparna ner till bryggan, som ligger i lövskugga just nu, fast det är väl egentligen en tall som skuggar med sina barr ...

                      Bild: Biskop Thomas Söderberg.

Igår var det upptakt till "Slånkvicku" i By kyrka med besök av biskop Thomas Söderberg. Han tyckte precis som vi att uttrycket "slånkvicku" är ett trevligt uttryck, som han aldrig tidigare hört talas om.

- Då är det inte slåtter eller arbete som det handlar om, som man kunde tro, sa han; Utan tvärtom. Då får alla som kan slå dank, vila sig och göra något annat ...

                     Bild: "Flygartyskorna" år 2013. David Johansson, regissör, längst till höger.


På eftermiddagen skall jag åka till By kyrka där musikalen "Flygartyskorna" återigen övats in under sommaren. Det har varit hur roligt som helst att få träffa alla, som skall vara med och få öva in lite nytt.

På torsdag kväll blir det premiär och på söndag kväll blir det sista föreställningen för i år. Jag är med i kören, även i år.

Vi får hoppas på fullsatta föreställningar, precis som förra sommaren. Det är alla underbara, fantastiska förmågor värda.


Men nu är kaffet på gång och vi får visst besök ...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar