tisdag 30 april 2013

Kylig vår

I kväll skall vår kör sjunga vårsånger och ukulelegruppen skall spela till - det blir fint! Nog är det lite kyligt i luften, men solen är här och vitsipporna är på väg. I morse upptäckte jag den röda julrosen i sin prakt ...

                                   Bild: Röd julros.


Valborgsmässoaftonen 1968 var det annorlunda! Hela april månad var varm och björkar, tulpaner och slånbärsblommor hade slagit ut.

På kvällen skulle Åke och jag åka till Hasselbackens restaurang på Djurgården. Den aftonen gick vi ut i parken utanför - och under den vackra stjärnhimlen bytte vi förlovningsringar med varandra.


På den tiden arbetade jag på arbetsterapin, Beckomberga Sjukhus i Bromma. Mina arbetskamrater fick snart se min fina ring och gratulerade. Ryktet spred sig i huset och alla ville titta på ringen. Den var alldeles speciell med både vitt och vanligt guld, något man aldrig sett tidigare.

Där fanns några unga pojkar, som var inne för vård, som sa till mig:
- Vi hoppas den där Gustav Vasa i Dalarna är snäll mot dig. Om inte, får du säga till oss!

                                                Bild: Min klänning i silvertyg.


Min klänning finns kvar i garderoben, men både den och ringen har blivit lite för svåra att få på numera - men glädjen och värmen från den sista april 1968 skall vi aldrig glömma.

Aldrig, har vi sedan dess upplevt en sådan sommarvarm och fin valborgsmässoafton.

I kväll får vi ta på oss varma kläder ...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar