onsdag 5 december 2012

Skönskrift

Åke är redan ute och skottar bort snön framför huset efter nattens snöfall. Under äppelträdet skottar ekorren sig fram, man ser bara svanstippen på den. Det ser så härligt ut!

Jag minns tiden på varuhuset PUB, där jag arbetade ett år ungefär, som dekoratör. Det var en stor upplevelse att komma upp till dekorationen i början av hösten och se att hela avdelningen redan då förberedde sig inför julen. Det viktigaste arbetet för några var förberedelsen av det stora julprojektet, att fylla upp hela "ljusgården" med något stort och iögonfallande. Gustav(?) byggde en fin modell, där det tydligt skulle framgå hur det var tänkt.

Den julen var det Disneys Musse Pigg och Kalle Anka m fl, som skulle fylla hela lufthavet runt rulltrapporna. Det var ett riktigt underverk att se, när hela arrangemanget kom på plats.

Det var många på PUB, som arbetade med reklam, snickeri och dekoration, för att inte tala om alla de som textade. Där satt de med fina penslar och textade prislappar och skyltar till oss. Vilka talanger!

Bild: Lärarinnan Ella Engström med klass ett. Jag sitter längst ut till höger med mörk blus.

Då tänker jag samtidigt på den tiden, när jag gick i andra klass på Bagargårdsskolan i Göteborg. Vår lärarinna Ella Engström, var sjuk och vi hade en vikarie, som hade svårt att hålla lugnt i klassen. Det enda, som hjälpte till att få det tyst, var när hon bad oss ta fram bläcket, läskpapperet, penntorkaren och stålpennan ...

Då gällde det att skriva fint och vara noga, bläck gick ju inte att sudda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar