onsdag 19 mars 2014

Vår trots allt

Den bästa platsen i vårt hus är avsatsen på övervåningen med skrivbord, dator, tidningar och pärmar -

                                  Bild: Knut på besök.

och fönstret med utsikten mot trädgården och äppelträdet, där det alltid är full aktivitet. Ekorrar och fåglar! Rena skådespelet, som jag njuter av varje morgon ...


                      Bild: Äppelträdet.

Igår kväll var det "Trivselkväll i Horndals Trädgård." Det var dags att få höra om vårsådd och plantering - och att åter få höra trädgårdsmästare Mats Nygren tala om fröer, rötter, jord och solljus - och växtkraftens alla mysterier.

Han berättade om hur vaksam man behövde vara då plantorna är på väg upp på våren. Det hade hade lärt sig genom åren. Någon sa:

- Kan man åka bort då?

- Nja, det är som att ha små barn som behöver mat och passning hela tiden ...


                      Bild: Irene Nygren.

Efter halvtid och kaffe var det Irene Nygrens tur att visa hur man fixar fina buketter och vårarrangemang! Med till synes enkla knep skapade hon vårliga buketter och blomgrupper, som senare blev till vinster i lotteriet.




Jag hittade en fin ampellilja och en del lökväxter, som jag skall ordna plats för idag. Och jag fick en fin vinst! Men ingen gick lottlös hem!


                      Bild: Min fina vinst!



I år är det 30 år sedan paret Nygren tog över här i  Horndal. Det är svårt att hitta på ett bra sätt att gratulera på. Man kan inte ge bagarbarn bröd - och blomsterhandlare blommor;

Men ett stort Tack!

Och Glad Vår alla - även om det snöar därute just nu ..



1 kommentar:

  1. Grattis till vinsten! Du brukar ha tur och vinner något från Horndals trädgårdshandel varje gång!

    SvaraRadera