torsdag 27 december 2012

Övernattning

Igår kom lilla Rut (4 år) hit med föräldrar och lillebror. På kvällen tog man fram en skumgummimadrass till Rut att sova på ...

En gång, när jag var i ungefär samma ålder som lilla Rut, var vi hos farmors syster Tilda och hennes dotter Inez i Stockholm och hälsade på. På kvällen drog man ihop två fåtöljer, så att det blev en sovplats. Den provisoriska sängen blev precis lagom stor för mig. Jag tyckte det var högtidligt att ligga - som i ett fågelbo - med de höga sidorna runt omkring mig. Den natten sov jag väldigt gott!

På morgonen städade Inez i rummet och ordnade med den stora mattans fransar. Hon kammade (!) fransarna så att de låg som de skulle.

En gång, när jag åter (eller vid samma tillfälle) var i Stockholm, var vi på Skansen. Där fanns fortfarande elefanter, men den populäraste var nog "Bambina" som användes som riddjur. Det var många små barn, som fick åka med henne och även jag fick åka på hennes rygg. Det var en hisnande, sällsam upplevelse!


Lilla Rut tittade på TV på morgonen och åt frukost, men sedan skyndade hon ut för att fortsätta snöhusbygget, som påbörjades igår. Vilken energi!

- Kommer du ut mormor? ropade hon till mig, som fortfarande stod i morgonrocken på altanen och fotade ...

2 kommentarer:

  1. Gick du ut till henne eller fick hon nöja sig med pappa Martin.

    SvaraRadera
  2. Inte lätt att bygga snögrotta med torr snö...

    SvaraRadera